Skat i samarbejde med kriminelle

Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf bdt » 27. apr 2010 17:04

nu vil politikere i Danmark overveje, at Skat kan købe stjåldne informationer til inddrivelse af gemte formuer.

se http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2010/04/23/051011.htm

"Vi skal tage alle metoder i brug for at komme skattesvindlen til livs, siger Jesper Petersen til Politiken."

Den mand må have drukket af natpotten...

ALLE METODER, det er fuldstændig afsporet, hvad om skat engagerede dødspatrujler til at inddrive skat, det kunne blive en forretning for HA.

Det er en moralsk deroute, når vores samfunds "service" skal fungere ved kriminelle og fuldstændig uforenligt med et retssamfund. Her har vi et politisk sag at tage stilling til.
Benny Dyhr Thomsen
http://our-site.dk
bdt
Site Admin
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 18. aug 2006 21:08
Geografisk sted: Herning

Re: Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf Søren Skogstad » 27. apr 2010 20:04

Det er ganske rigtigt -
Når du ønsker at snyde i skat, er det fordi du ikke oplever at samfundet giver dig noget, men at samfundet nasser på dig.
Basalt set er det vel fordi du føler dig fattig på lykke , anerkendelse og glæde.
Og da det herskende værdisystem i samfundet siger at den indre fattigdom kun kan mindskes hvis du får flere og større ting
Så er det naturligt at samfundet skal have mindst muligt ellers er det ligsom at give sine lykkemuligheder væk - og så er der mindre tilbage til mig selv, endda af det jeg savner mest. - Jeg tror at de der gemmer deres formuer er helt utilgængelige for den slags tanker.
Hvilket kreativt forslag kan vi give Jesper Petersen i stedet ?
Husker den svenske video - hvor det var ærefuldt at betale sin licens - den var helt unik i sin måde at præsentere sit budskab på. '
/Søren
Søren Skogstad
 
Indlæg: 121
Tilmeldt: 06. maj 2009 11:05

Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf bdt » 28. apr 2010 00:04

Kære Søren,

min pointe er ikke at dække over skattesnyd, når jeg påpeger det uholdbare i
at myndigheder overhovedet overvejer at samarbejde med kriminelle, synes jeg,
det er indlysende en farlig glidebane.

Jeg ønsker fremhæve det uholdbare i myndigheders samarbejde med kriminelle
og derved på den ene side legitimere og på den anden side give vækst til
kriminelle aktiviter. Det er ikke et spørgsmål om 'either you are with us or you are
with skattesnydere'.
Det er den moralske deroute af myndighedernes forvaltning der er mit fokus.

Mit kreative forslag til Jesper Petersen: Hold dig til lovlige og hæderlig metoder. F.eks. ved at lægge pres på banker der medvirker til skattely.

Det bemymrer mig også, måske endnu mere, at endnu ingen i nyhederne har taget til genmæle.

Så jeg spørger, er det standpunkt at tage afstand fra ministerens
overvejelser et som VP vil tage?

For nærværende ser dette standpunkt ud til at være ledigt.
Benny Dyhr Thomsen
http://our-site.dk
bdt
Site Admin
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 18. aug 2006 21:08
Geografisk sted: Herning

Re: Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf Jørg » 28. apr 2010 08:04

Hej kære Benny
Jeg forstår fuldt ud din frustration over problemstillingen, og bifalder egentlig din indfaldsvinkel angående "ingen kriminelle skal have love til at være meddeler til skatteforvaltningen" - denne forvaltning skal via andre veje lede efter de informationer, de efterlyser.
Men - har vi ikke problemet allerede: politiet anvender meddelere, og heriblandt nogle, som beviseligt er/var kriminelle, og i blandt disse nogle, der får "rabat" på deres straf, når de medvirker ved opklaringer ...
Kh
Jørg
Jørg
 
Indlæg: 21
Tilmeldt: 07. jan 2007 17:01
Geografisk sted: Århus

Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf bdt » 28. apr 2010 09:04

Kære Jørg,

i forbindelse med politiets anvendelse af meddelere gøres gældende at meddeleren ikke modtager "rabat" på evt. forbrydelser og ikke modtager vederlag, dog kan mulige 'positive' udgifter dækkes.
Det er en forskel i forhold til det skatteministeren overvejer, at købe tjenesteydelser fra kriminelle. Hvordan vil man forsvare ikke at samtidig med købet, at undlade at anmelde forbryderen der har stjålet informationerne. Jeg ved godt der sandsynligtvis ikke indgår børnearbejde til forbrydelserne, men man kan jo rent faktisk ikke vide hvilke forbrydelser der tages i anvendelse for at stjæle information, vold, mord, trusler etc.

Politiets anvendelse af meddelere er tilvejebringelse af informationer om pågående eller planlagte forbrydelser. I forhold til skatteministeren overvejelser, at købe stjåldne informationer der ikke er rettet mod konkrete lovovertrædelse. Der kan end ikke at være begrundet mistanke mod konkrete personer og det er endog ikke påviseligt at de købte informationer indeholder information om lovovertrædelser. Det kan dog være et forhold, der kan tænkes at ændre sig når de kriminelle tjenesteydelser får organiseret så god en forretning, at de kan stjæle information om en given person.

Desuden er der også den problemstilling for hvordan man vil undgå, at de personer der skal købe ulovlige fremskafne information, bliver straffet for lovtrædelsen. Jeg vil antage at det er ulovligt at købe stjåldne information såvel som varer.

Nürnberg processen, viste jo at man ikke kan frasige sig straf for ulovligheder, ved at henvise til at man bare fulgte ordrer.
Benny Dyhr Thomsen
http://our-site.dk
bdt
Site Admin
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 18. aug 2006 21:08
Geografisk sted: Herning

Re: Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf Jørg » 28. apr 2010 10:04

Kære Benny
Tak for din besvarelse/stillingtagen.

Som udgangspunkt er jeg imod, at Skatteministeren vil/kan/må købe informationer fra kriminelle, og jeg støtter alt, der går en sådan planlagt aktivitet imod. Især fordi Skatteministeren jo selv overtræder loven: det er folks ret at have et arbejde - men det må man ikke jf. Skatteministeren idet ellers var Time Bank systemet (der jo fungerer fint i andre lande) ikke kuldsejlet i Danmark.

At dette med "meddelere" har fået dine kommentar er bare i orden - jeg kører muligvis lidt rundt i danske og udenlandske forhold.

Interessant er dine ord vedr. "Nürnberg Processen". Én ting er at den afspillede sig i Tyskland (så gælder den også Danmark?). En anden ting er dog: gælder det også i Danmark, at "... man ikke kan frasige sig straf for ulovligheder, ved at henvise til at man bare fulgte ordrer..."? Den europæiske menneskeretskonvention, som er vedtaget som lov nr. 285 i Danmark, bliver overtrådt hver dag af selvsamme årsag. Selv i min anstrengte konversation med flere myndigheder, herunder politiet, tager man den ikke "alvorlig", tilsyneladende fordi andre forhold har en tungere vægtning (jeg får mere at vide herom når min retssag starter for alvor - tror jeg da). Også når det enkelte individ konfronteres i dagligdagen med lokale myndigheder forbryder forskellige sig mod denne samt andre love, ligesom dette med at nogle "... bare (følger) ordre ..." ikke har nogen konsekvens for de, der gør det, så der er virkeligt noget at gå i gang med.

Jo, kære Benny, jeg synes at du piller ved noget essentielt i Danmark: reglerne er menneskelavet, men har en større værdi end mennesker - penge er menneskelavet, men har en større værdi end mennesker. Inger Støjberg sagde i går aftes noget interessant vedr. det forhold, at en far ikke kan få dagpenge, fordi han hver onsdag kører sin alvorlig syge søn på hospitalet (han står dermed ikke til rådighed for arbejdsmarkedet): mennesket står trods alt over reglerne (noget lignende sagde hun mandag aften (26.04.2010) i TV2-nyhederne - jeg har ledt efter denne sekvens på TV2's hjemmeside - kan ikke finde den). Dette føler man bare ikke - i mange tilfælde - er gældende.

Kh
Jørg
Jørg
 
Indlæg: 21
Tilmeldt: 07. jan 2007 17:01
Geografisk sted: Århus

Re: Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf LarsS » 28. apr 2010 10:04

Hej
dejligt med en levende debat her på VPs debat!

Jeg synes klart NEJ til Bennys spörgsmål!

Om myndighederne må bruge stjålne informationer ?

NEJ, häleri er forbudt i DK, tror jeg da nok, og det må også gälde "software" som informationer.

Jeg har et spörgsmål:

Igår i Ekstra Bladet kunne man läse om diverse multinationale selskaber, der i årevis ikke har betalt skat i DK - pga forskellige smuthuller. Det drejer sig om Kraft, IBM, Kellogs, Nestle og et par andre. (Jeg har en anelse om at Kellogs bruger GMO i deres produkter, og jeg VED at Nestle gör det.)

Men skatteunddragelsen har väret kendt i årevis. , men ingen gör noget ved det. Der ligger cirka 15 milliarder i skatteindtägter der . Troels Lund Poulsen siger nu at han vil göre noget ved det - sikkert presset af oppositionen.

Sker det mon ?

Mit spörgsmål er : hänger det sammen med de "formuer gemt af vejen på konti i skattelylande som Schweiz og Liechtenstein" - ??????

Trods store indtägter i DK betaler nävnte selskaber stort set ingenting i skat i DK.

vh
Lars S:
LarsS
 
Indlæg: 39
Tilmeldt: 10. nov 2006 20:11

Re: Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf Jørg » 29. apr 2010 11:04

Det er - så vidt jeg véd - korrekt, at flere af de store selskaber (herunder Coca Cola, McDonalds) ikke betaler skat i Danmark. McDonalds indretter deres indkøbspriser, således at indtjeningen er nul kroner, og det betaler man jo ikke skat af. Japan har meddelt McDonalds, at de ikke tror på "nul indtjening" thi i så fald ville McDonalds have lukket deres butikker, og Japan indrettede en skønnet skattebetaling til McDonalds, som de accepterede.
Danmark har den lille størrelse, som den nu en gang har, og vægter dermed ikke meget overfor de store selskaber. Trods alt etablerer disse arbejdspladser, således at indkomstbeskatningen giver penge til staten. Endvidere: hvis Danmark gjorde noget lignende som Japan, ville arbejdspladserne blive eksporteret til for eksempel Tyskland, og varerne blive importeret derfra.
Kh
Jørg
Jørg
 
Indlæg: 21
Tilmeldt: 07. jan 2007 17:01
Geografisk sted: Århus

Re: Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf bdt » 01. maj 2010 01:05

De omtalte og andre multinationale firma er uden for nogen stats kontrol og styring og akkumulerer enorme værdier.

Den indtjening som Japan ressonerer at multinationale null-firmaer har, synes jeg er klar logik.

Jeg bevæger mig ud i noget jeg ikke har forstand på, men tænker simpelt og enkelt på at disse firmaer bør beskattes efter omsætning i forhold til hele koncernens overskud. Det er sikkert meget forenklet, men kunne man ikke sige at hvis eks.v. et firma har total 1.000.000 i omsætning og overskud på 100.000 og dette firma har en omsætning på 10.000 i dk så skal deres formodede overskud sættes til 1.000, altså at det anslåede overskud har det samme forhold i dk som totalt.
Benny Dyhr Thomsen
http://our-site.dk
bdt
Site Admin
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 18. aug 2006 21:08
Geografisk sted: Herning

Re: Skat i samarbejde med kriminelle

Indlægaf Jørg » 06. maj 2010 07:05

Skattevæsenet er en "besynderlig størrelse": den lille frisør henne på hjørnet får af skattevæsenet at vide, at andre frisører har denne-og-denne omsætning, hhv. får nøgletal fra branchen at vide, og beskattes så ud derfra - ubeset de eventuelle konkrete forhold. Dette udløser selvfølgelig en vis fantasi i branchen, som jeg så også har kendskab til, men ikke vil refere her, da vi taler om "den lille mand" imod dette alt for mægtige og destruktive væsen.
Det besynderlige her er så, at det, man kan gøre mod den enkelte erhvervsdrivende, det gør man ikke mod de store selskaber.
Jeg synes at vi bevæger os lidt væk fra det engentlige emne, men ikke desto mindre har vi her at gøre med skattevæsenet hhv. Told&Skat. Dette væsen har alt for stor en magt, og bruger den destruktiv, som også observeret under emnet "Time Bank": skattebetalingen er vigtigere end at folk har et anstændigt liv - selvom man med "Time Bank" bevæger sig ud i de absolute randområder/marginaler.
Jørg
 
Indlæg: 21
Tilmeldt: 07. jan 2007 17:01
Geografisk sted: Århus


Tilbage til Politik

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst

cron