Korruption

Korruption

Indlægaf bdt » 02. sep 2011 02:09

Anna Hazare, chaffør i Indien, kæmper mod korruption, bla. ved sultestrejke. Han har fået mange tilhængere og de presser det politiske system til at indføre lovgivning der gør det umuligt at udøve korruption.

Jeg er blevet oplivet af denne mand, Anna Hazare, med den store virkning. Det støtter mig i troen på at fredelig demonstration har en virkning. Fantastisk at denne mand inspireret af Ghandi, fører en modstand mod et korrupt system, som jeg tror er uden sammenligning med Danmark. Jeg lader mig fortælle fra personer, der kender Indien, at hvis du f.eks. skal have kørekort i Indien, så kan du gå på politistationen og smøre de rigtige mennesker og komme ud med et kørekort, uden du på nogen måde skal bevise at du ved hvad en bil er. Og korruptionen i det Indiske system er gennemgribende. Jeg mener Hazare har sagt at "vi slap af med Britiske herskere, men fik noget der er ligeså slemt".

Jeg må erkende, at jeg ikke sidder inde med erfaringer for Danmark og ved intet om hvor omfattende korruptionen er her. Det eneste jeg kender er hvad der dukker op i pressen og der er det min opfattelse, at danskere er hårde i deres forargelse når en korruptionssag springer op. Men måske er der meget mere end der lige når øjet, jeg har bare ingen erfaringer der. Og jeg er lidt pessimistisk med hensyn til, om der er nogen i verdens mest tilfredse nation, der vil sultestrejke mod korruption, sålænge korruptionen ikke er mere synlig.
Benny Dyhr Thomsen
http://our-site.dk
bdt
Site Admin
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 18. aug 2006 21:08
Geografisk sted: Herning

Tilbage til Politik

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst

cron