Medlemsbladet m.m.

Medlemsbladet m.m.

Indlægaf Magnus Fundal » 13. feb 2007 20:02

Jeg har - sammen med min mor, som også er medlem - læst i VisionsPartiets medlemsblad, og er blevet opmærksom på noget.
Der står en masse kolde fakta om bl.a. genmanipulation, men de virker alle sammen ualmindelig negative. Ikke at der er noget galt i det, men jeg kan godt lide hvis der er lidt lys for enden af tunnelen; noget jeg kan sigte efter. Hvis jeg for eksempel får at vide at verdenshavene vil stige, isbjørnene uddør og at indlandsisen smelter, tænker jeg: 'Hvad kan jeg gøre ved det?' Og hvis jeg så også får lidt oplysning om, hvad jeg kan gøre for at vende udviklingen kan jeg jo næsten gå hen og blive helt deprimeret af det. :(
Så jeg siger: Fokusér mindre på løsningen og mere på svaret.
Fokusér mindre på problemet og mere på løsningen.

Tak.
Sidst rettet af Magnus Fundal 14. apr 2007 11:04, rettet i alt 2 gange.
Der er kun ét øjeblik , hvor det er vigtigt at vågne op.
Det øjeblik er nu!

Buddha
Magnus Fundal
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03. feb 2007 14:02
Geografisk sted: Næstved(lige nu Fakse Ladeplads)

At holde VisionsPartiets visioner i baghovedet

Indlægaf ET » 16. feb 2007 20:02

Nu er det jo ikke sådan at tingene svæver i et vacuum, heller ikke indlæggene i vores blad Vision. VisionsPartiet har formuleret politiske visioner og politiske mål for en lang række samfundsområder, som alle handler om, hvad vi kan gøre for at vende udviklingen på de områder, hvor der er brug for det. Men det er jo svært hver gang vi skriver noget, at komme ind på dette også. Det kan jo læses på denne hjemmeside, og også i nogle af artiklerne.
Med hensyn til at omtale negative ting i Visionsbladet, så er det vores erfaring, at der er en meget stor del af danskerne, der godt ved lidt om, at der er nogle ting, der går den gale vej, eller som ved hvor det står galt til, - men de færreste ved hvor alvorligt det i virkeligheden står til med mange ting, - således bl.a. vedrørende gensplejsning. Vi fik det bekræftet med al tydelighed gennem vores GMO-undersøgelse for nogle måneder siden. Her var omkring 80% af 112 adspurgte danskere overraskede, fortørnede eller direkte chokerede over så lidt de vidste om de negative virkninger af gensplejsede afgrøder, og næsten alle ønskede at medierne ville omtale det mere.
Desværre er det jo sådan for de fleste, at man først vågner op, når alvorens omfang rigtig går op for én. Så derfor er det bydende nødvendigt at informere om disse ting. Men for mit eget vedkommende, så er det bestemt ikke sjovt at skulle sætte mig ind i disse ting, og det er heller ikke sjovt at skrive om dem, - jeg ville hellere udelukkende skrive om visionerne - i stort og småt. Men det er slet ikke nok, for så kan de fleste roligt sove videre.

Lige med hensyn til GMO-afgrøder, så kan man jo let give sit bidrag til en løsning, nemlig ved konsekvent ikke at støtte det, - dvs. at spise økologisk mad, - fordi hvis vi spiser konventionelt produceret kød, så støtter vi GMO-soya, hvadenten det er oksekød, svinekød eller kyllinger.
Eskild Tjalve
ET
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 08. nov 2006 22:11

Indlægaf Magnus Fundal » 18. feb 2007 12:02

Ja, det er så også rigtigt. Men hvis der kommer for mange problemer samtidig, risikerer vi at folk kløjes fuldstændig i det, tænker "lorteblad" og holder op med at læse. Og så gavner det næppe folks bevidsthed.
Magnus Fundal
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03. feb 2007 14:02
Geografisk sted: Næstved(lige nu Fakse Ladeplads)

Indlægaf Magnus Fundal » 19. feb 2007 10:02

Ikke for noget, men jeg synes egentlig det er sørgeligt hvis VisionsPartiets debatforum bliver spammet med reklamer for en eller anden hjemmeside. Så skriv noget fornuftigt tak.Billede
Magnus Fundal
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03. feb 2007 14:02
Geografisk sted: Næstved(lige nu Fakse Ladeplads)

Indlægaf bdt » 19. feb 2007 12:02

Kære Magnus,
ja det er sørgeligt, det er desværre faktum at det sker.
Jeg har tilladt mig at fjerne quote fra dit indlæg for ikke at lade din quote promovere de uønskede indlæg.
Der er omkring 50 spams dagligt, heldigvis bliver de fleste efterhånden fanget i et filtreringssystem. Men der kommer nye til som vi også skal lære at filtrere fra.
Benny Dyhr Thomsen
http://our-site.dk
bdt
Site Admin
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 18. aug 2006 21:08
Geografisk sted: Herning

Indlægaf Magnus Fundal » 20. feb 2007 21:02

Kære Benny.
50 dagligt?!? Det var godt nok ikke så lidt! Var der ikke noget med at kun medlemmer kunne skrive her? Det kan da umuligt være et medlem der skriver sådan noget vås!
Magnus Fundal
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03. feb 2007 14:02
Geografisk sted: Næstved(lige nu Fakse Ladeplads)

Indlægaf bdt » 20. feb 2007 22:02

Debatten er åben for alle der registrerer sig. Vi forsøgte i starten at holde den åben uden registrering, men det måtte vi hurtigt erkende ikke kunne køre videre.
Jeg kender ikke disse personager der promoverer sådanne indslag, men det er klart ikke medlemmer. Når vi finder et indslag af karakteren promovering af underlødige websites, sletter vi brugeren og alle tilhørende indlæg.
Benny Dyhr Thomsen
http://our-site.dk
bdt
Site Admin
 
Indlæg: 51
Tilmeldt: 18. aug 2006 21:08
Geografisk sted: Herning

Indlægaf larsh » 21. feb 2007 14:02

Der sker det, at en bruger registrerer sig og i samme øjeblik sender et antal spamindlæg. Det sker åbenbart indenfor få sekunder eftersom der står samme klokkeslet på både registreringen og indlæggene. Så det må være en maskine, der gør det automatisk.

Ofte kommer der mange spamindlæg fra samme IP-adresse. Når jeg opdager det, blokerer jeg den pågældende IP-adresse. Det hjælper lidt, men det er skruen uden ende.

En løsning kunne være at godkende tilmeldingerne manuelt. Det ville stoppe det helt, men nye brugere vil så skulle vente måske flere dage, før de kan poste deres indlæg.

Hvis man kigger på listen over registrerede brugere, er det helt åbentlyst at der er mange useriøse imellem. Men jeg er lidt forsigtig med bare at slette. Jeg vil jo nødig risikere at smide en seriøs bruger ud, som bare har valgt et pudsigt brugernavn.
larsh
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 13. nov 2006 21:11
Geografisk sted: København

Indlægaf Magnus Fundal » 07. apr 2007 11:04

Kære Eskild.
Nu er bladet Vision kommet igen, og min følelse når jeg læser det er stadig den samme. Jeres citater til sidst i bladet er generelt både sjove og rammende, men en stor del af det der ellers står er frustrerende og direkte skræmmende. For eksempel den artikel om Bioethanol. Så bliver mere skov ryddet for at dyrke majs til "bio-brændstof", og tørv bliver også brændt af. Dette kan naturligvis godt påvirke éns opfattelse af bio-brændstof som holdbar løsning, men jeg savner alligevel en slags konklusion. Bare noget i retning af "Så derfor: drop ethanolen, den er ikke spor bedre."
Det er okay at ville have verdens små "hemmeligheder" ud på storskærm, men det kan hurtigt blive deprmerende, og man kan føle sig totalt magtesløs. Foruden at dette ikke på nogen måde er en rar følelse, gavner den nok heller ikke bevidstheden noget videre.
Jeg vil ikke føle mig magtesløs! Der må være en anden udvej!
Sidst rettet af Magnus Fundal 14. apr 2007 10:04, rettet i alt 1 gang.
Magnus Fundal
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03. feb 2007 14:02
Geografisk sted: Næstved(lige nu Fakse Ladeplads)

Bevidstgørelse og visioner

Indlægaf ET » 07. apr 2007 18:04

Kære Magnus
Det er let at kritisere, det er langt sværere at vise en vej frem. Du mener at Vision er for kritisk og negativ uden at vise vejen frem. Hvordan kan du lukke øjnene for de positive ting der er i bladet og kun fokusere på det negative?

Det er som om du lever i en drømmeverden Magnus. Det er naivt når du forestiller dig, at vi kan ændre vores samfund uden at gøre opmærksom på de alvorlige problemer der er - både i Danmark og globalt. Tingene sker ikke af sig selv, og heller ikke hvis vi bare drømmer om dem. Og det er heller ikke nok bare at bede til det højere om hjælp. Det vi gør er ikke negativ kritik, det er konstruktiv kritik, fordi vi bevidstgør og viser nye veje. Det handler således om skelneevne.
Det ville klæde dig, hvis du læser i bladet, for der er rent faktisk en ret stor del af indholdet, som netop handler om positive ting, som foregår rundt omkring, og der er bud på ting som peger fremad, som f.eks.: NaturSundhedsDagen i 2008, artiklen om ildsjæle, om TimeBank, om bæredygtighed i stort format i en ny by i Kina, og hvordan økologien og forskningen er begyndt at bøje sig lidt mod hinanden, om muligheder for at omlægge landbruget til økologi, om GMO-sejr i EU og om forebyggelse.

Du glemmer også at vi i VisionsPartiet har et væld af visioner og anvisninger på, hvordan samfundet kan ændres, i den retning vi ønsker det. Du kan bare læse på hjemmesiden.

Men jeg forstår din frustration, og at du kan føle dig magtesløs. Det er der mange mennesker, der gør. Og løsningen er ikke at fortrænge de problemer vi står overfor, men at se dem, og bruge en retfærdig harme som drivkraft til at forfølge visionerne. Uden vores visioner ville det være håbløst. Uden visioner dør håbet. Men visionerne gør, at håbet kan tændes, og ud fra dem kan der skabes en fælles energi, som arbejder for at løse problemerne.

Det du kan gøre er, at når du føler dig magtesløs, så bruge din viljeskraft til at fokusere på de visioner vi har, at bruge din bevidsthed som et redskab, til at løfte dig ud af magtesløsheden, og ind i handlemulighederne.
Eskild Tjalve
ET
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 08. nov 2006 22:11

Indlægaf Magnus Fundal » 07. apr 2007 22:04

Kære Eskild.
Tak for komplimentet!
Det kan godt være at VisionsPartiet har sine visioner om en bedre fremtid, sine meget ambitiøse mål, og sine tiltag mod disse mål. Men hvis det nogensinde skal blive til noget, tvivler jeg ærligt talt lidt på den metode du indtil nu ser ud til at bruge.
Det kan godt være at de negative sider skal frem i lyset og tages stilling til. Men hvis de virkelig skal være rammende, skal de gøres interessante - eller i hvert fald fangende - at læse om. Ja, bladet fortæller også om nogle gode ting, om nogle tiltag for at gøre samfundet og tilværelsen bedre. Men det allermest dominerende er din holdning om, at befolkningen skal vågne op og blive "oplyst". Og at de derfor - uanset hvor ubehageligt det er - skal høre om de mest dystre og uholdbare sider af vores samfunds måde at fungere på.
Det er desuden meget irriterende at blive dømt på grund af en smule kritik. Bare fordi jeg brokker mig en smule over din måde at fremstille det negative på, lever jeg pludselig i en drømmeverden. Eller det var måske ikke kun det? Under alle omstændigheder savner jeg at blive mødt og hørt, ikke dømt og modsagt. Også selvom det måske var en velmenende dom.
Tænk på at jeg - som sekstenårig - har tilmeldt mig VisionsPartiet. Fordi jeg troede på jeres idéer, fordi jeg har et mål om at gøre noget for verden, og især fordi jeg synes det er fedt at der rent faktisk er et politisk parti der beskæftiger sig med spiritualitet. Jeg er vokset op med økologisk mad, jeg har levet delvist vegetarisk siden min fødsel, og jeg har en mor der både er alternativ behandler og meget spirituel. Den samme mor som gav mig idéen til at starte dette emne. Min storebror har også læst i bladet og har samme mening som jeg.
Så nej. Det er ikke bare mig den er gal med.
Jeg har hørt i hvert fald halvdelen af det negative der fortælles i bladet, og jeg er ikke blevet medlem for at høre endnu mere af samme skuffe, men for at gøre noget ved det. Jeg går for øvrigt også ud fra, at de andre medlemmer - som mig bekendt er de eneste der modtager bladet - har omtrent de samme holdninger som mig. Så de er næppe heller målgruppen for dine afsløringer.
Jeg kan tage fejl.
Der er kun ét øjeblik , hvor det er vigtigt at vågne op.
Det øjeblik er nu!

Buddha
Magnus Fundal
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03. feb 2007 14:02
Geografisk sted: Næstved(lige nu Fakse Ladeplads)

Indlægaf ET » 09. apr 2007 09:04

Kære Magnus

Havde jeg vidst at du kun er 16 år, havde jeg nok svaret dig på en lidt anden måde. Jeg er ked af, hvis jeg har såret dig.
Det er jo fint, at du melder ud overfor de ting, du ikke synes om. Og jeg forstår dig på en måde godt, for som jeg tidlige har skrevet, så ville jeg helst selv skrive om de konstruktive positive ting.
Men erfaringerne siger mig - og mange andre - at to ting er afgørende: Bevidstgørelse om det der foregår og at vise nye veje/visioner, - så vi ved, hvordan vi kan handle.
Nødvendigheden af bevidstgørelse ses tydeligt i GMO-undersøgelsen som vi lavede først på året. Resultatet var, at 78% af de adspurgte var overraskede, fortørnede eller direkte chokerede over de alvorlige konsekvenser af anvendelse af GMO-afgrøder - som de ikke vidste noget om. 93% af dem ønskede mere information om dette fra medierne.

Prøv at se på hvordan du selv har gjort, fordi du ønsker noget ændret i medlemsbladet og VisionsPartiet: Du skriver om det negative, det du ikke bryder dig om, i dine to indlæg (7/4, 13/2), og det er jo fint nok, for det er for at bevidstgøre. Men mens vi i VisionsPartiet viser nogle veje/visioner, så savner jeg fra dig forslag til, hvad du kunne ønske dig, dvs. ideer til hvad du mener at du og vi kan gøre i VisionsPartiet. Hvad kunne du forestille dig at vi sætter i gang - sådan som du ser det? Det vil være interessant for os andre. Det behøver ikke være færdige detaljerede forslag, men bare nogle tanker som du måske gør dig om det.
Eskild Tjalve
ET
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 08. nov 2006 22:11

Indlægaf Magnus Fundal » 14. apr 2007 11:04

Kære Eskild
Jeg kan mærke at jeg skylder dig en undskyldning. Inden jeg skrev mit andet klage-indlæg (2. 13 07 14:53) havde jeg mest af alt læst citaterne sidst i bladet og de artikler om bioethanol og GMO-mad i Danmark. Det vil sige, jeg havde ikke set din indledning, hvor du fortalte om hvordan du ville lægge mere vægt påvisionerne i dette blad, samt hvorfor du havde lagt meget vægt på at "informere og bevidstgøre om de alvorlige problemer, der er i vores samfund". Det vil sige, at jeg også fik sprunget halvdelen eller mere af de 'gode tiltag' over. Jeg kan se, at du rent faktisk har taget stilling til mine kommentarer, og det er godt. Bladet som en helhed er der næppe nogen fra visionspartiet der ikke ville bryde sig om.
Problemet kommer først hvis man fokuserer på én bestemt artikel. Du har tilsyneladende lavet em stor afgrænsning imellem de to mål (bevidstgøre om problemer og oplyse om visioner/tiltag). Så når jeg læser en artikel om GMO-mad, om ftalater og om bioethanol, kan det hele sagtens synes en anelse håbløst, på trods af de store visioner, ambitiøse mål og gode tiltag jeg ellers kan læse om. Måske især hvis de kommer til sidst i bladet, lige efter hinanden. Kunne det eventuelt være en idé at blande visioner og bevidstgørelse en lille bitte smule mere sammen? Måske kan det hjælpe...
Og af hensyn til hvad jeg savner i viosionspartiet, så ved jeg det dårligt nok selv. Jeg havde et slags mål om at kunne være politisk aktiv; mere end bare ved at spise sund, bæredygtig mad. Måske en demonstration, en fælles bøn, en underskriftsindsamling, noget i den stil. For hvis det bare er mig - som enkeltperson - der skal udrette noget ved at træffe de rigtige valg af madvarer mm., så føler jeg at jeg ligeså godt bare kunne være mig selv, uden visionsparti. Jeg vil gerne støtte det med penge, det er ikke nær det, men jeg vil også gerne noget mere. Det er derfor jeg skriver herinde.
Var det svar nok på dit spørgsmål?
Der er kun ét øjeblik , hvor det er vigtigt at vågne op.
Det øjeblik er nu!

Buddha
Magnus Fundal
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 03. feb 2007 14:02
Geografisk sted: Næstved(lige nu Fakse Ladeplads)


Tilbage til Hørt, læst eller set

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst

cron