Værdier

Værdier

Indlægaf Søren Skogstad » 06. jan 2011 14:01

Visions-Partiet mener:

At hvordan et menneske fungerer afhænger af dets indre værdisystem, som det vejledes af i de utallige valg det hele tiden må træffe igennem hele dets liv

  • Derfor vil vi, at skoler skal have fokus på, at alt hvad der indlæres skal omsættes i praksis, således at eleverne kan opleve, at deres handlinger har en konsekvens. I praksis vil naturlovene vise dette. I de sociale forhold vil eksperimenter med samarbejdsformer for grupper vise det. I mentale færdigheder og idræt skal praksis altid stå før teori.
  • Derfor skal skolen ikke fokuseres på indlæring, men på at give barnet de impulser der passer til dets udviklingstrin, i den hensigt, at lokke det til at opdage verden og dets plads og muligheder i denne. Grundtonen skal være at det skal kunne klare sig selv i respekt for andres behov.
  • Derfor vil vi i samfundet have en langt skarpere samtale om og bevidstgørelse af de værdissystemer vi hver især og i grupper har tilkæmpet os. I respekt for disses forskelligheder og med den viden at en andens værdisystem er tilkæmpet med lige så store anstrengelser, succeer og lidelser, som ens eget værdisystem.
  • Derfor mener vi at indvandring til nationen skal følges og begrænses når det er tydeligt at vort 'fælles' værdisystem ikke kan bære at modtage og integrere de 'nyes' værdisystemer. Idet vi ellers får så store sociale dissonanser at den bærende ide om et samfund baseret på tillid ikke er muligt.
  • Derfor betragter vi også kriminelle som personer og grupper, hvis værdisystemer ikke er integrerede i samfundets 'fælles' værdisystem. Opgaven er her tvedelt, for det første skal de gøres bekendt med samfundets værdisystem, for det andet skal de hjælpes til at forstå og opleve at de kan få personlig tilfredshed og glæde ved at skifte til det 'fælles'. Ren straf for at tilfredsstille hævnmotivet betragter vi som en fejltagelse fra samfundets side.

I den vedlagte baggrundsartikkel fortæller vi mere om hvorfor vi mener sådan.
Vedhæftede filer
værdier-v4.odt
(32.79 KiB) Downloadet 585 gange
Søren Skogstad
 
Indlæg: 121
Tilmeldt: 06. maj 2009 11:05

Re: Værdier

Indlægaf Garlin » 12. jan 2011 09:01

Bare nogle strøtanker på baggrund af dette interessante synspunkt:

”Derfor mener vi at indvandring til nationen skal følges og begrænses når det er tydeligt at vort 'fælles' værdisystem ikke kan bære at modtage og integrere de 'nyes' værdisystemer.”

Hvis vi begynder at skilte mere offensivt med dette synspunkt, må vi regne med at løbe ind i nogle øretæver. Og det rejser nogle nye spørgsmål:

Hvem skal bedømme ”de andres” værdier? Skal integrationsmyndighederne gøre det? Eller skal der nedsættes et nævn til denne opgave der skal sortere nye indvandrere og flygtninge der kommer til landet efter deres værdier og egnethed?

Det vil ydermere bringe os i alvorlig konflikt med både FN´s og EU´s regler og lovgivning. Hvordan skal vi forholde os til det? Skal vi diskutere vores værdier i FN? Skal vi melde os ud af EU?

Kim Garlin
"Still a man hears what he wants to hear
and disregards the rest."

Kim Garlin
Garlin
 
Indlæg: 32
Tilmeldt: 05. maj 2009 09:05
Geografisk sted: Nakskov

Re: Værdier

Indlægaf Søren Skogstad » 22. jan 2011 17:01

Kim...
Prøv ikke at se det alene som en begrænsning. Medierne og DF mener jo at vi står i en frygtelig situation. Spørger du ude i lokalsamfundende og på arbejdspladserne, så går det meget godt. Jeg mener at vi idag godt kan modtage langt flere fremmede at integrere/lære af end vi gør.

Men hvad vil du sige til 4,5 millioner somaliere - på en gang?

Den holdning, at vi slet ikke kan modtage nogen fremmede og den modsatte, at vort landområde og befolkning kan opsuge, hvad som helst
uden at det/den destabiliseres er jo begge teoretiske standpunkter.
Jeg mener at afgørelsen om antal 'fremmede' vi kan tage imod skal træffes, så langt ude i lokalsamfundende som muligt. Der ved man hvad det giver af fordele og ulemper.

/Søren Skogstad
Søren Skogstad
 
Indlæg: 121
Tilmeldt: 06. maj 2009 11:05


Tilbage til Politik

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst

cron